Lean Management

Što je lean management i koja mu je svrha?

Lean management sustavni je pristup kojim se neprestano analiziraju, poboljšavaju i unaprjeđuju poslovni procesi, stvarajući za vas i vašeg kupca dodanu vrijednost proizvoda ili usluge. Lean management sustav koji se pravilno uvede i održava jedan je od preduvjeta za dugoročnu opstojnost tvrtke.

Proces uvođenja lean managementa u tvrtku strateška je odluka vlasnika ili uprave tvrtke. Taj proces nije lagan jer zahtijeva vrijeme i angažman, ali je dokazano učinkovit.

Ovisno o veličini tvrtke, uvođenje lean managementa traje između 1 i 12 mjeseci. Lean management filozofiju moguće je primijeniti na svaki proces ili uslugu.

0 %
Povećanje učinkovitosti
0%
0 %
Poboljšanje kvalitete
0%
Povećanje konkurentske prednosti
0%
0 %

Lean Management programi

Leanefekt optima sustav

Usvojit ćete znanja o organizaciji radnog dana te alatima za identifikaciju i rješavanje problema. Postavit ćemo ciljane ključne indikatore za vaš posao. Shvatit ćete važnost sustava kontinuiranih poboljšanja i standardnog rada. Dobit ćete ključ u ruke za povećanje efikasnosti vaših procesa. Vaši menadžeri shvatit će povezanost između obilaska procesa i vizualnog menadžmenta. Nakon uvođenja, znat će prepoznati osam ključnih gubitaka te kako oni direktno ili indirektno utječu na vaš profit i tijek novca. Shvatiti ćete što je 5S. Vaši će zaposlenici naučiti kako prepoznati procese koje je nužno automatizirati. Naučit ćete zašto nije dobro rješavati probleme gomilanjem zaliha. Već znate da je kvaliteta presudna za vaš proizvod ili uslugu, ali ne i prekomjerna kvaliteta koju vaš kupac nije spreman platiti. Evaluirat ćemo rad vaših zaposlenika i njihove mogućnosti.

Trajanje programa – po dogovoru

Leanefekt plus sustav

Leanefekt plus optimalan je program za tvrtku koja u kraćem vremenskom roku treba uvesti lean management alate. Ono što ćemo napraviti je postaviti ciljane ključne indikatore kojima ćete na dnevnoj bazi moći ocjenjivati efikasnost svojih procesa. Samo neke od prednosti uvođenja vizualnog menadžmenta su brže analize i rješavanje operativnih problema te praćenje statusa projekata. Dobit ćete znanja o organizaciji radnog dana. Uvest ćemo alate za identifikaciju i rješavanje problema. Sustav poboljšanja i standardnog rada neki su od temelja proizvodnih procesa ili procesa koji se baziraju na uslugama. Njih ćemo također uvesti u vašu tvrtku. Vaši zaposlenici dobit će gotov sustav. Osim toga, dobit ćete znanja o 5S sustavu te ćemo pratiti njegovo uvođenje u vašu tvrtku. Vi i vaš management znat ćete prepoznati osam ključnih gubitaka i kako oni utječu na rezultate vaše tvrtke. Saznat ćete koje su osnove sustava kvalitete, a uz to ćemo evaluirati rad vaših zaposlenika i njihove mogućnosti.

Trajanje programa – 10 radnih dana

Leanefekt bazični sustav

Uvođenje ključnih indikatora. Organizacija radnog dana. Alati za identifikaciju i rješavanje problema. Evaluacija rada vaših zaposlenika i njihovih mogućnosti.

Trajanje programa – 5 radnih dana

Leanefekt edukativni sustav

Edukacija o osnovama lean management sustava. Naučit ćete kakvu promjenu lean management donosi vašoj tvrtci.

Trajanje programa – 1 radni dan